Síguenos: Segueix-nos: Follow us:    
Recitals d´Ètica i Poesia

 

Convencidos del poder que tiene la poesía frente a los momentos difíciles de la vida, hemos dedicido crear un canal de youtube con el nombre de "Poesía necesaria".
Es un espacio de recitación y comentario de poemas de autores que vivieron ellos también situaciones complicadas y pretendemos, en cada una de las entradas de estos vídeos, ofrecer un aliento poético lleno de aquellos valores que han frecuentado siempre en los años que llevamos de tertulias en el Ateneo Barcelonés.

Os pasamos el enlace de youtube: CANAL `POESÍA NECESARIA` donde podréis seguir los videos que iremos subiendo.
Si os apetece, podéis suscribiros e iréis recibiendo la información de los vídeos que iremos poniendo en este canal. Agradeceremos todos los comentarios que deseéis hacer.
Convençuts del poder que té la poesia davant dels moments difícils de la vida, hem dedicit crear un canal de youtube amb el nom de "Poesia necessària".
És un espai de recitació i comentari de poemes d'autors que van viure ells també situacions complicades i pretenem, en cadascuna de les entrades d'aquests vídeos, oferir un alè poètic ple d'aquells valors que han sovintejat sempre en els anys que portem de tertúlies a l'Ateneu Barcelonès.

Us passem l'enllaç de youtube: CANAL `POESIA NECESSÀRIA` on podreu seguir els videos que anirem pujant.
Si us ve de gust, us podeu subscriurer i anireu rebent la informació dels vídeos que anirem posan en aquest canal. Agrairem tots els comentaris que vulgueu fer.
Convinced of the power that poetry has in the face of difficult moments in life, we have decided to create a youtube channel with the name "Poetry necessary".
It is a space for reciting and commenting on poems by authors who also experienced situations complicated and we intend, in each of the entries of these videos, to offer a poetic breath full of those values ​​that have always frequented in the years that we have been in gatherings in the Ateneo Barcelonés.

We pass you the youtube link: CHANNEL `POETRY NEEDED` where you can follow the videos that we will upload.
If you feel like it, you can subscribe and you will receive the information of the videos that we will go putting on this channel. You can send any comment.

Tertúlia d´Ètica i Poesia

Entrada lliure i de franc.
Data: 18 de Novembre de 2022
Lloc: Ateneu Barcelonés (veure mapa)Celebrem el desè aniversari de les tertúlies d´Ètica i Poesia fent un repàs a alguns dels poetes tractats durant aquest llarg camí que ja implica haver fet un centenar de tertúlies.

Tertulia ESCRIVIURE: PONÇ PONS

Entrada lliure i de franc.
Data: 17 de Desembre de 2021
Lloc: Ateneu Barcelonés (veure mapa)El proper 17 de desembre, en versió presencial i telemàtica, tindrà lloc una nova edició de la nostra tertúlia d´Ètica i Poesia

Tertúlia d´Ètica i Poesia

Entrada lliure i de franc.
Data: 21 de Maig de 2021
Lloc: Ateneu Barcelonès (veure mapa)Esteu convidats a la tertúlia sobre Felícia Fuster i l´heroisme de viure, en el centenari del seu naixement. Com sempre, la tertúlia anirà acompanyada d´una xerrada sobre l´obra de Felícia Fuster amb un recital poètic realitzat pel poeta Guillem Vallejo.

Tertúlia dedicada a Bécquer

Entrada lliure i de franc.
Data: 16 d´Abril de 2021
Lloc: Ateneu Barcelonès (veure mapa)Tertúlia realitzada des de l´Ateneu Barcelonès, que es podrà seguir per videoconferència online sobre el diàleg entre les arts en la poesia de Bécquer

Tertúlia d´Ètica i Poesia

Entrada lliure i de franc.
Data: 19 de Febrer de 2021
Lloc: Ateneu Barcelonès (veure mapa)Divendres 19, a les 19:00, nova tertúlia, en aquesta ocasió: ON-LINE. (link: https://meet.google.com/ast-oruf-xhh) a càrreg de Guillem Vallejo, amb el títol: Pandemia i Poesia

Tertúlia d´Ètica i Poesia

Entrada lliure i de franc.
Data: 18 de Gener de 2019
Lloc: Ateneu Barcelonès (veure mapa)Aquest passat divendres a la tertúlia d´Ètica i poesia vam parlar de ´La poesia com a testimoni de l´horror´ tot recordant a Primo Levi en el centenari del seu neixament. La mort i la literatura han anat de la mà des de Scheherezade, la narradora principal de Les mil i una nits, fins a les darreres paraules de Tabucchi, dirigides al seu fill en el que era el seu darrer relat, per donar només dos exemples.A la nostra tertúlia, però, vam parlar d´un escriptor, llicenciat en Química, que no sabia que seria escriptor i que les paraules li van arribar com necessitat, com una imperiosa necessitat per vèncer l´oblit i l´horror. Vam comptar aquesta vegada amb la sort de poder escoltar la poesia de Primo Levi en italìà, gràcies a la participació de Francesca Idrali, a qui agraeixo des d´aquí també les seves paraules comentant la pervivència de Levi a Turín, i com se´l recorda. A més a més de les intervencions enriquidores dels tertulians, quan ja havia acabat la tertúlia, davant una tases de xocalata en aquella nit freda, Eileen ens va parlar d´un altre horror, el que van viure a Argentina durant la dictadura de Pinochet, com es comunicaven els empressonats, a partir de sorolls a les parets per poder mantenir aquell fil d´humanitat que els dictadors s´han esforçat sempre a trencar. A ´Si axiò és un home´, Levi obria la primera novel·la de la trilogia d´Auschwitz, precisament amb un poema, colpidor, testimoni, un clar recordatori de com no hem d´oblidar mai que més enllà de les lleis, moltes vegades injustes, hi són els homes. Que l´odi mai és la solució, ni tampoc l´oblit.

´Els que viviu segurs
A les vostres cases escalfades
Els que trobeu en tornar al capvespre
El sopar calent i cares amigues:
Considereu si això és un home,
Qui treballa en el fang
Qui no coneix la pau
Qui lluita per un tros de pa
Qui mor per un sí o un per un no. (....)

Primo Levi